Bergvärme

Bergvärme och jordvärme

Bergvärme ser vi som det bästa alternativet ekonomiskt men speciellt sett ur miljösynpunkt. Bergvärme går ut på att man tar till vara på den värme på omkring 2-8°C som alltid finns i berggrunden. Om det så är minus 30 grader ute så utnyttjar man värmepumpen fullt ut vilket innebär ett lägre effektbehov. En luft/vatten värmepump stänger av vid ca minus 20 och kräver då att en el-panna står för hela uppvärmningen och innebär ca 3-4 ggr större effektbehov. Effektbehovet för en luft/vattenvärmepump kan alltså vara 12 kW medan en bergvärmepump klarar sig med 4 kW. Om du satsar på bergvärme istället för luft/vatten bidrar du alltså till att hålla nere Sveriges effektbehov.  Den som är intresserad av bergvärme i Uppsala ska betänka att även jordvärme kan vara av intresse.

Med en jordvärmepump använder man sig av den värme som finns i markens ytskikt och då behöver man inte borra för att komma åt den vilket kan spara pengar på installationen. Rent praktiskt så kan man räkna med att spara upp till 80% av uppvärmningskostnaden då man väljer bergvärme eller jordvärme, men det gäller som sagt att installation av värmepump utförs på korrekt sätt för att det här ska bli en realitet.

Offertförfrågan

Klicka här om du vill veta hur mycket du kan spara med en värmepump.

Offertförfrågan

Kontakta oss

Telefonnummer

Växel
018-750 11 88


Johan Wirsén
073-679 38 47

Besöksadress

Björkgatan 4
753 28 Uppsala

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri analys och förslag på hur du kan spara  upp till 80% av din nuvarande uppvärmningskostnad. Vi utför service och underhåll på alla förekommande värmepumpar på marknaden. Vi utför aven alla slags VVS-arbeten, så behöver du en rörmokare här i Uppsala kontakta gärna oss.

Kontakta oss

Kontakta oss via e-post. Tryck på knappen nedan för att komma till formuläret.

Kontakta oss